Introduksjonskurs til SuperCollider

Vi støtter et nytt initiativ om å dyrke frem et aktivt SuperCollider-miljø med månedlige treff i Notams lokaler. I samarbeid med Eirik Arthur Blekesaune starter vi opp SCOslo med et introduksjonskurs over fire ettermiddager på Notam. Kurset er helt gratis, og alle som har en interesse for digital musikk er hjertelig velkommen, uansett bakgrunn.

  • Antall deltakere: 8-12
  • Varighet: 23. april – 2. mai 2013, 4 kvelder kl. 19:00 – ca. 22:00 (når vi føler at vi har fått nok)
  • Datoer: 23. april, 25. april, 30. april & 2. mai
  • Kursleder: Eirik Arthur Blekesaune
  • Pris: Gratis!

Ved slutten av hver kurskveld tar vi et lite glass og sosialiserer litt.

SuperCollider er et tekstbasert programmeringsverkøy for musikk. Opprinnelig utviklet av James McCartney, men senere sluppet som åpen kildekode prosjekt. I dag utvikles det videre av mange programmerere og kunstnere verden over. Det er et veldig rikt og kraftullt verktøy som kan anvendes på mange ulike måter som: framføring av musikk i sanntid, interaktiv musikk, kunstinstallasjoner, interfacing med mikrokontrollere og sensorer, livekoding, musikkomposisjon, etc.

SuperCollider er et spennende verktøy for å eksperimentere med lyd ved å kombinere ulike lydgeneratorer i komplekse nettverk.

Påmelding skjer på: http://www.meetup.com/SCOslo-SuperCollider-Users-Group-at-NOTAM/

Det er gratis å registrere seg som bruker på meetup.com

Hvis det er noen flere spørsmål om kurset så ta gjerne kontakt med blekesaune [a] gmail.com

PS. Hvis du er Linux bruker så er det en fordel om du installerer SuperCollider på forhånd. Man må laste det ned fra github og bygge det selv, men det er ganske lett hvis man følger instruksene i README filen. Hvis du har problemer med dette så ta gjerne kontakt med kursleder.

Velkommen skal du være!