Pedalbyggekurs: FORM2 ved BandOrg/Pladask Elektrisk

12.-13. mai, kl 11-17 på Notam

http://www.bandorg.no/kurs/FORM2/
FORM2 (TIME STRETCH/GRANULÆR SYNTESE/SAMPLE HOLD)

FORM1 var bare starten på et vakkert pedaleventyr. I år tar vi det opp noen kraftige hakk og lanserer snart et beist av en pedal, med 4 lydbanker og plass til 32 programmer. Denne pedalen vil du kun få tak i ved å delta på BandOrgs workshoper med Pladask Elektrisk.

Foto: BandOrg – Gitcha feelz on wit FORM2

Om pedalen
FORM2 har intet mindre enn fire banker med plass til totalt 32 programmer. 24 programmer er laget av Pladask Elektrisk, og byr på et lekkert utvalg av granulære lyder, tidsstrekking (timestretch), tapesimulator, looper effekter a la CT5. De åtte gjenværende programplassene er satt av til dine egne programmer. FORM2 er utviklet, produsert og kodet av Pladask Elektrisk for (og i tett samarbeid med) BandOrg. Pedalen er basert på SpinSemi`s reverbchip FV-1 som du finner i en rekke finfine pedaler fra utenlandske pedalmakere som f.eks Old Blood Noise Endeavors, Dr. Scientist, Earthquaker Devices, Mr. Black, Red Panda, Hologram Electronics, Cooper Fx, Catlinbread m.fl.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=g3wPfR0hSFs

Hvilke lyder lager den?
FORM2 har tre lydbanker med 24 forhåndsinstallerte programmer. Bank 4 er satt av til dine egne programmer (8 programmer). Bank 1 og 2 inneholder helt nye programmer, mens bank 3 inneholder programmene fra FORM1. Så, hva slags nye lyder har FORM2? Den første lydbanken inneholder programmer i kategorien «Time Stretch» hvor du blant annet finner «Time Stretch Random Pedulum» og «Beat Repeater». Den andre lydbanken inneholder programmer i kategorien «Granulær syntese» hvor du blant annet har «Random Octave / Direction Sample Playback» og «Grain Shuffle / Mask» og «1 Head Octave Sample Playback». På workshopen vil du lære å programmere egne effekter, du får innføring i bruk av programvare og hardware som trengs for å kommunisere med FV-1 chipen.

Pladask Elektrisk
Pladask Elekrisk er et pedalmakeri fra Bergen som drives av Knut Olai Mjøs Helle. Knut Olai er utdannet musikkteknolog ved NTNU og har produsert pedaler under bedriftsnavnet Pladask Elektrisk siden 2014. Fellesnevner for pedalene hans er en kjærlighet for uortodoks lydmanipulasjon og rom for eksperimentering. Effektpedalene produseres for hånd i Bergen.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=jsNFoDtqs7s

Hva må du ha med
Kretsen til FORM innebærer endel loddearbeid. Det er derfor en fordel om du har litt loddeerfaring. Du må ha med deg egen loddestasjon. Spissen bør ikke være for stor (meiselformet spiss anbefales). Ta også med nebbtang, avbitertang, (avisoleringstang hvis du har), skiftenøkkel og et stjernejern og flattjern.

Datoer, tider og steder:
* Bergen, 17.-18. mars kl.11-17, @BEK – Bergen senter for elektronisk kunst
* Trondheim, 14.-15. april kl. 11-17, @WorkWork
* Oslo, 12.-13. mai, kl 11-17, @notam

https://www.youtube.com/watch?v=yyLdY5Eeq7E

Pris og påmelding
Deltakeravgiften er 2 500 kroner (pr person pr workshop). Du melder deg på via påmeldingsskjemaet på denne siden! Påmelding er økonomisk bindende. Påmeldingsfrist er helt frem til 1 uke før workshop.