PRAKSIS: Behzad Khosravi Noori

Fredag 25. november kl 10 – 15:00
Workshop med Behzad Khosravi Noori: «Five Seconds of Silence»
En del av PRAKSIS-residenciet «Cultural mistranslations» kuratert av Smadar Dreyfus.

Denne workshopen holdes sammen med gruppen av PRAKSIS-gjestekunstnere, med 7 seter til deltagere utenfra. Er du interessert, vennligst send email til office @ praksisoslo.org med opptil 100 ord om din praksis og om hvorfor du ønsker å delta på workshopen.

Behzad Khosravi-Noori vil i sammenhengen egen praksis og tema for dette residenciet «discuss the notion of translatability in relation to state apparatuses», og argumenterer for bruk av mikronarrativer i kunstnerisk praksis i forbindelse med hyper-politisering av tid, sted og kropp, fra et individuelt nivå til det strukturelle,.

facebook-event

Forholdet mellom inne og ute, dem og oss, her og der er kompleks og mangefasettert. Behzad Khosravi-Noori skal lede workshopen som er en fortsettelse av snakken kvelden før på Kunstnernes Hus, og bruke «metalogues» (se forklaring under) og «rekonstruksjoner» som etterforskingsmetoder. Gruppen vil forsøke å utdype kompleksiteten ved temaet ved å utfordre forholdet skuespiller/tilskuer og skape en komplikasjon som kan være både uhåndgripelig og urovekkende.

«Metalogues: (Gregory Batesons begrep for) en forklarende dialog som i form, struktur eller metode viser noe ved problemet som blir diskutert. Derfor: hvilken som helst form for samtale som denne karakteristikken passer til.» – Oxford Dictionary

Behzad Khosravi-Noori (1976, Teheran) er en kunstner og skribent med base i Stockholm og Teheran. Ved å bruke mikronarrativer som forskningsmetode, undersøker hans forskningsbaserte arbeid  kulturelle fenomener og politisk representasjon i hyper-politisert tid, sted, og kropp innen området samtidskunst. Khosravi-Noori er uteksaminert fra Tarbiat Modares Universitetet i Teheran, med en Master i Motion Picture og en Master i Kunst i offentlige rom ved Konstfack, Stockholm. For tiden er han stipendiat ved Konstfack i avdeling for Kunst.