Remix Blender 2

Remix::Blender II med Captain Credible og Koka Nikoladze. Felles for de to komponistene og utøverene, er en forkjærlighet for å lage egne instrumenter, noe de gjør på ganske forskjellige måter.

I denne serien inviterer Notam komponister og utøvere med ulike vinklinger til elektronisk musikk for å fusjonere sine verdener, eksperimentell klubbmusikk og elektronisk samtidsmusikk, gjennom å remikse hverandre.

Captain Credible er kjent for energifylte og eksentriske liveopptredener med et arsenal av hjemmelagde instrumenter. Hektiske beats sloss om oppmerksomheten mens aggressive melodier og harmonier sprer seg som batterisyre ut av høyttalerne. Captain Credible befinner seg et sted innenfor IDM, breakcore og chiptune som stråler gjennom deg som en rusten laser. Dette er «mad scientist-»prosjektet til den norsk-engelske artisten Daniel Eugene Lacey-McDermott, en nysgjerrig kunstner som kom flyttende fra Trondheim i 2008 og som siden har terrorisert publikum over hele Europa. Han har oppstått i en meta-musikalsk tilstedeværelse i en ikke-så-lett-definerbar sjanger, og hevder at Aphex Twin, Sex Pistols og Aaron Carter har hjulpet ham til å danne sitt eget lydbilde. Kapteinen refererer til lyden sin som “filthy drunk beats bathing in a lake of melting synthesizers and old Nintendo cartridges”.

http://www.captaincredible.com/

Koka Nikoladze er en georgisk komponist og instrumentmaker basert i Norge. Han er utdannet fiolinist og komponist og er en kyndig programmerer og teknologiutvikler. Han mener at viljen til å skape er et av de mest dominerende av alle menneskelige instinkter, og han komponerer musikk og finner opp nye ting hele tiden.
Han regnes som en «post-komponist» idet han opererer innenfor både tradisjonell komposisjon, musikkinstrumentdesign, live fremføringer, installasjonskunst og mer.
Han bor og arbeider i Norge. For tiden har han et PhD-forskningsprosjekt ved Norges musikkhøgskole med problemstillingen: hvordan hacke utøvere.
Han samarbeider med en rekke kunstnere internasjonalt og holder foredrag i komposisjon og datamusikk over hele verden.

http://nikoladze.eu/
https://vimeo.com/user22916064

INNGANG: 100Kr

Remix Blender konsertserie gjennomføres med støtte fra Norsk Kulturråd.