Tre kurs med BandOrg

Kurs for deg som er interessert i å bygge og å lære mer om funksjonene til elektronikk til bruk i musikk! Pedagogisk, pluss du får din egen egenlagde og funksjonelle boks med deg hjem.

Bygg din egen live-sampler 24. september kl 10-17. Påmelding her

Sampleren er en 8-bits sampler med innebygd klokke som kan endres manuelt og micro-SD kort til lagring og overføring. Lyder og MIDI-kanaler kan brukes samtidig, samplene kan bearbeides i sanntid, og du gjør MIDI-styring og manuell styring med knapper og potter. Det er fullt mulig å modifisere sampleren ved å endre på komponentene eller ved å hacke programvaren, som er åpen kildekode. Sampleren har pleksiglasskabinett så du kan beundre elektronikken på den ferdige WTPA2-en. Byggedagen ledes av Terje Winther, som har lang erfaring med synthesizere, lodding og instrumentbygging. Han spiller i bandet WintherStormer, og har turnert i Europa med synther og samplere. Han har bygget mange byggesett og har testet ut denne sampleren.

Påmeldingsfrist er mandag 19. september.

Midikontrollerworkshop med Cpt. Credible 8. oktober kl 10-17. Påmelding her

MIDI-kontrolleren har innebygd LFO og er et USB MIDI-interface. På kurset lodder dere sammen kretskortet og reparerer eventuelle feil som oppstår på veien. Dere tester og ser hvordan kontrolleren kan styre Ableton Live, hardwaresynther eller annet, ser nærmere på koden og hvordan den kan omprogrammeres, før dere bygger en enkel ekstern sensor (lys-sensor, magnetsensor, touch sensor, avstandsmåler, lyd-sensor) til å bruke sammen med midikontrolleren. Om det så er mer tid, ser dere på å styre releer (strøm av/på). Kontrolleren har massevis med muligheter for avansert mapping av knotter og knapper, og er utviklet for å få til det man ikke kan med Ableton og andre softwarepakker.

Sender og mottar MIDI via USB og/eller oldskool 5pin MIDI DIN
4 knotter og 6 knapper: De kan sende midi CC eller notes for å kontrollere enhver softsynth, hardware synth eller hva du vil
2 analoge innganger til å koble ekstra knotter, lyssensorer, avstandssensorer, magnetiske sensorer, tilkobling via enkel minijack-kabel

CV/GATE/SYNC utganger kontrollerer analogt utstyr, synkroniserer gamle trommemaskiner eller slår reléer, motorer eller lamper på og av med 2 CV/GATE utganger. (Ikke 1v/oktav nøyaktighet)
LFO: Sinus, firkant, sag, rampe eller tilfeldig bølgeform.
4 ekstra hackbare innganger for enda flere sensorer
USB MIDI-grensesnitt: kan brukes til å kontrollere MIDI utstyr fra datamaskinen.
2 presets: Enhver knott eller bryter kan ha 2 helt forskjellige funksjoner. Programmerbar med toolman sysex editor eller via Arduino
Arduino kompatibel

Påmeldingsfrist 3. oktober.

Pedalworkshop med Pladask Elektrisk 15. oktober kl. 10-16. Fulltegnet. Mer info her

Årets råeste pedalworkshops med den norske pedalmakeren Pladask Elektrisk. Delaypedalen har parameter for ‘Delay Time’, ‘Feedback’, ‘Effect Mix’, ‘Selfmodulation’ og ‘Volume’, samt bryter for å midlertidig maksimere ‘Feedback’-parameteret.

Pladask Elekrisk aka Knut Olai Mjøs Helle er en liten, nyoppstartet pedalmaker basert i Bergen. Bedriften har fokus på eksperimentering og uortodoks lydmanipulasjon. Effektpedalene er av originalt design og produseres for hånd i Bergen. Knut Olai er utdannet musikkteknolog ved NTNU og har holdt pedalworkshops siden våren 2015.

Fulltegnet!

 

Til alle kursene trenger du loddebolt eller loddestasjon (25-60 watt). Spissen bør ikke være for stor (meiselformet spiss anbefales). Ta også med nebbtang, avbitertang, (avisoleringstang hvis du har), og en stjernetrekker. Loddeutstyr finner du på f.eks Clas Ohlson, Jula og Biltema.

bandorg

Foto: BandORG