Ultima 2011

NOTAM er en av stifterne av Ultima, og hvert år bidrar vi med produksjoner til festivalen. 2011 blir et travelt år med i alt seks produksjoner som vi er involverte i.

Currents 8. – 17. september
Installasjonen Currents av den svenske lydkunstneren Åsa Stjerna settes opp i foajéen i Operaen. Premieren skjer i forbindelse med åpningen av hele Ultimafestivalen og inngår i åpningsforestillingen PRIMA den 8. september.
Les mer

Elektroakustisk Lounge 9., 11. og 17. september
Det er duket for tre kvelder med elektroakustisk musikk i løpet av festivalen, i kombinasjon med servering av mat og drikke. Arrangementene er kuratert av Asbjørn Blokkum Flø, og det er komponistene Kjell Samkopf, Arne Nordheim og Iannis Xenakis som står i sentrum
Elektroakustisk Lounge I
Elektroakustisk Lounge II
Elektroakustisk Lounge III

Ragnarok 17. september
En circuit-bending installasjon av Asbjørn Blokkum Flø. I installasjonen blir Richard Wagners 15 timer lange opera Der Ring des Nibelungen komprimert til vi kun står igjen med en musikalsk elementærpartikkel, en Wagnerpartikkel med så konsentrert masse at den inneholder hele Ringens tyngdekraft i et eneste spekter, i et eneste sekund. Denne partikkelen strekkes deretter ut i det tredimensjonale, klanglige, tid-rommet. Vil denne kompakte samlingen pulserende Wagnerbølger skape en så stor tyngdekraft at den kollapser og absorbere alt og alle som omgir den?
Les mer

Relatively tranquil 17. september
Urpremiere av Bjarne Kvinnslands verk Relatively tranquil. Konserten fremføres av Rolf-Erik Nystrøm på saksofon, Eirik Raude og Markus Hernes på slagverk, og Kvinnsland på elektronikk. NOTAMs Cato Langnes har vært involvert i lydteknikken i samarbeid med Kvinnsland, som også brukte vårt Studio Nordheim til deler av produksjonen.
Les mer

Vi gleder oss til nok et godt samarbeid med Ultima!