Within the Toll

To nye verk av multimediakunstneren Camille Norment blir presentert på Henie Onstad Kunstsenter den 11. september. Within the Toll blir en unik fremføring presentert som en del av Ultima-programmet. Det andre verket blir en utendørs 8-kanals permanent lydinstallajon for skulpturparken. Notam har vært involvert med produksjonen av det sistnevnte.

Utendørsinstallasjonen er bestilt av Henie Onstad Kunstsenter som del av deres «Kunstgave» bestillingsverkserie som har blitt mulig via støtte fra DnB NOR. I følge Camille Norment «forandrer installasjonen stedets romlige psykologi ved å gjengi lydlag som ekko, nærmest som lydlige minner i en samtale med seg selv. Lydfragmentene fremstår som spottende på grunn av deres råe og flyktige egenskaper. Plutselig dukker de opp og gjentas med en transelignende standhaftighet, og det skaper et altomsluttende rom for refleksjon og sansing; lyden vil tilsynelatende trekke deg nærmere samtidig som den forblir fjern og unnvikende som en drøm man mister taket på når man våkner.»

Notams Asbjørn Blokkum Flø har hjulpet Norment med å programmere lydavspillingssystemet for utendørsinstallasjonen.

Camille Norment har fått sine verk presentert ved en rekke internasjonale kunstutstillinger, blant andre ListeYoung Art Fair, Thessaloniki Biennialen, Greece, Kunsthalle Bern, Sveits; Nasjonalmuseet for samtidskunst, Oslo; Charlottenborg Fonden, København; Santa Monica Museum of Art, Los Angeles; Studio Museum of Harlem, New York; UKS Galleri, Oslo; Bildmuseet i Umeå, Stenersen Museum, Oslo; Henie Onstad Kunstsenter; Oslo og kringkastet på radio i Veneziabiennalen i Italia.

Hennes arbeid har også blitt omtalt i tidsskrifter som Art Forum, Art in America, The New York Times, The Wire Magazine, og en rekke andre internasjonale publikasjoner.