Online SuperCollider Meetup

Online SuperCollider Meetup

SuperCollider er et open source-verktøy for lydsyntese og algoritmisk komposisjon. Det brukes for komposisjon, generativ musikk, installasjoner, livekoding, instrumentbygging og veldig mange andre ting. Det er et av de mest populære og mest brukte programmeringsmiljøene for lydarbeid og er tilgjengelig gratis for alle plattformer.

SuperCollider er nyttig for mange ting: algoritmisk komposisjon, generativ musikk, livecoding-opptredener, i forbindelse med mikrokontrollere og sensorer, for installasjonsarbeid, flerkanalsarbeid, dsp, research, ambisonics eller rett og slett lydhacking.

På disse online meetupe samles SuperCollider-brukere på alle ferdighetsnivåer for å dele ideer, frustrasjoner, hjelpe hverandre og vise frem prosjekter og arbeidsflyter på en inspirerende og vennlig måte.

Vertskap: 
SuperCollider meetupene ledes av Mike McCormick. Mike McCormick er en kunstner og programmerer som arbeider med lyd, tekst og visuelle medier. Arbeidet hans kombinerer ofte algoritmer og menneskelige utøvere. Han jobber mye med personlig materiale, og undersøker livet gjennom en voyeuristisk linse, for å undersøke det ekstatiske, det skjøre og det banale. Han er oppvokst i Canadas subarktiske område, levde nomadisk i et tiår, og har vært basert i Oslo siden 2017.

Meeting ID: 974 3258 0111
Link: https://zoom.us/j/97432580111

Program 02.04.2025

Sergio Luque er en komponist og forsker innen computer-musikk. Han bor i Madrid, hvor han leder masterprogrammet i elektroakustisk komposisjon ved Katarina Gurska Higher Education Center og kuraterer VANG musikkfestival ved Cybele Palace. Han er også gjesteforeleser Royal Conservatoire i Haag.

Han har en PhD i komposisjon fra University of Birmingham. I sin forsking fokuserte han på å utvide Iannis Xenakis sin stokastiske syntese, utvikle metoder for algoritmisk komposisjon og implementere BEASTmulch – et verktøy designet for å presentere elektroakustisk musikk i flerkanalssystemer. Han har en mastergrad i sonologi fra Royal Conservatoire i Haag og en mastergrad i komposisjon fra Rotterdam Conservatoire.

«SuperCollider har vært en viktig del av mitt arbeid i over 25 år, og jeg har undervist i det siden 2004. Jeg benytter det til å komponere instrumental og elektroakustisk musikk ved hjelp av stokastiske og deterministiske algoritmer. I denne presentasjonen vil jeg snakke om min erfaring med SuperCollider, hvordan jeg bruker det i arbeidet mitt, og dele eksempler fra min praksis.»

www.sergioluque.com
soundcloud.com/sergioluque

Gil Fuser er en kunstner som arbeider i skjæringspunktet mellom kunst og teknologi. Hans arbeider blander sensorer, kameraer, kasserte materialer, planter, sopp og datamaskiner som kjører åpen kildekode og spesiallaget programvare. Han lager generativ og live-kodet musikk og visuals for egne og samarbeidsprosjekter, i tillegg til interaktive objekter, instrumenter og installasjoner.

Fra 2014 til 2017 studerte han Generative Art / Computational Art ved UdK i Berlin. Fra sin base i São Paulo, samarbeider han med kunstnere over hele verden og engasjerer seg med lokale og nettbaserte samfunn som fokuserer på livecoding og generativ kunst, inkludert Algorave Brasil og Roda de Código.

«I denne presentasjonen vil jeg dele hvordan jeg har arbeidet med SuperCollider som mitt primære verktøy og medium de siste ti årene. Jeg vil fortelle om arbeidet med kunstnerkollektivet Roda de Código, i São Paulo, med fokus på livecoding og generativ kunst, og hvordan man introduserer SuperCollider i den sammenhengen. Jeg vil også presentere prosjekter slik som «Band of Plants», «Algomagical Box of Follies», «Maritrola», og «Active Listening». Mer informasjon om alle disse prosjektene finnes også på gilfuser.net