Åpning av nye Notam: “Vi bor på en stor magnet” av Magnus Bugge

Fredag 19.04 (under åpningen av nye Notam) blir det urfremføring av “Vi bor på en stor magnet” av Magnus Bugge i vårt nye prosjektrom! Verket spilles også lørdagen 20.04..

Konserttider:
Fredag 19.04: 18:00 og 20:00
Lørdag 20.04: 17:00 og 19:00
Biletter: 
Arrangementet er gratis, men krever påmelding. Billetter kan hentes ut her.

I 2022 gjorde Magnus Bugge et elektromagnetisk opptak av en kategori 5 solstorm som kolliderte med jordas atmosfære gjennom en hel natt. En slik storm består av ladede elementærpartikler som føres langs jordas magnetfelt til polene før de ioniseres når de kommer i kontakt med gassene i jordas atmosfære. Når dette skjer oppstår et naturlig generert radiosignal, en naturlyd som ikke er sansbar med menneskelige organer, men som kan lyttes til ved hjelp av radio. Magnus har sammen med Henrik Sundt ved Notam brukt maskinlæring til å lage en lydlig computer-modell av opptakene, som har vært hovedkomposisjonsverktøyet i konsertinstallasjonen ‘Vi bor på en stor magnet’, som forsøker å formidle erfaring det var å overnatte i solstormen.

Magnus Bugge er en komponist og kunstner som jobber med lydkunst, elektroakustisk musikk og relatert visuell kunst. Han har en utforskende praksis hvor verk oppstår fra studier av konkrete eller abstrakt tema, ofte inspirert av vitenskap, teknologi og medier, i tillegg til rent lydlige tema og situasjoner. Han har jobbet med scenekunst, konsert, film, installasjon og utgivelser, og har kommet frem til at format og medie ikke er viktig. Idéer utvikler seg som de vil og Magnus følger etter. Verktøyene han bruker, field recordings, syntese, programmering, maskinlæring og tapemusikk-teknikker, er heller ikke viktige, de er bare verktøy som brukes til å utføre arbeid, erfare og observere. Magnus er støttet med Statens kunsterstipend 2022-24.