Order

Soundscape i kunsten

Utgivelsesår: 2011
Redaktør: Jøran Rudi
Design: Yokoland
Sider: 336
ISBN: 978-82-996867-4-7
Utgiver: NOTAM
Pris: NOK 250 (Norge/EU) *

Oppmerksomhet på lytting og lydomgivelsenes betydning sprer seg i kunstens forskjellige former, og et økende antall kunstnere bringer nye praksiser inn i feltet. NOTAM har derfor satt sammen en artikkelsamling som introduserer begrepet lydlandskap, forklarer terminologien, og diskuterer forskjellige kunstneriske posisjoner og innfallsvinkler til arbeid med innspilling og representasjon av lyd fra omgivelsene, både naturlige og menneskeskapte.

Boken gir viktige bidrag til internasjonal diskurs i dette feltet, og forfatterne er Natasha Barrett, Bill Fontana, Kristof Georgen, Henrik Hellstenius, Francisco Lòpez, David Monacchi, Camille Norment, Jøran Rudi, Kjell Samkopf, Owe Svensson, Gisle Tveito, Anders Vinjar og Jana Winderen. Boken inneholder både norske og engelske versjoner av tekstene, og Yokoland har stått for en sjeldent tiltalende design.

Boken ble utgitt med støtte fra Norsk kulturråd og Institusjonen Fritt Ord.

Velg alternativ

Absorpsjon og resonans – lyd og mening

Utgivelsesår: 2008
Redaktør: Jøran Rudi
Design: Yokoland
Sider: 168
ISBN: 978-82-996867-3-0
Utgiver: NOTAM
Pris: NOK 220 (Norge/EU) *

20. november 2008 åpnet NOTAMs lydkunstutstilling Absorpsjon og resonans på Henie Onstad Kunstsenter, og ga samtidig ut denne boken. Boken er trykket på norsk og engelsk, og inneholder både fargerike beskrivelser av alle kunstverkene fra utstillingen og flere tekster om lyd som kunstform – skrevet av Katharine Norman, Leigh Landy, Jøran Rudi, Aeron Bergman og Steinar Sekkingstad.

Boken er i helbind med flott design, bilder og illustrasjoner av Yokoland, som ble tildelt diplom fra Grafill – Norsk organisasjon for visuell kommunikasjon – for designen av denne boken i 2009.

Boken ble utgitt med støtte fra Institusjonen Fritt ord og Norsk kulturråd.

Velg alternativ

Karlheinz Stockhausen – En pionér i Utopia

Utgivelsesår: 2008
Redaktør: Jøran Rudi
Design: Yokoland
Sider: 142
ISBN: 978-82-996867-2-3
Utgiver: NOTAM
Pris: NOK 180 (Norge/EU) *

Karlheinz Stockhausen (1928 – 2007) var en av det 20. århundrets fremste komponister og en pionér innen elektronisk musikk. Hans kunstneriske visjon og utvikling ga grunnlag for en særdeles rik produksjon på nesten 400 verk; og har hatt betydning langt utover samtidsmusikkens miljøer, ikke minst blant musikere og komponister i elektronika-feltet.

Boken kaster lys på sammenhengen mellom Stockhausens systematiske tenkning og hans komposisjonsmetoder, og gir en unik innsikt i Stockhausens liv og virke. Bokan har innledning av Jøran Rudi, og tekster av Asbjørn Blokkum Flø og Asbjørn Schaathun, og oversatte versjoner i engelsk og tysk i ett og samme bind, samt en flott samling av bilder fra Stockhausens over 50-år lange karriere.

Designbyrået Yokoland ble tildelt diplom fra Grafill – Norsk organisasjon for visuell kommunikasjon – også for denne boka i kåringen av årets vakreste bøker i 2009.

Velg alternativ

* For forsendelser utenfor Norge/EU er prisen noe dyrere grunnet økte fraktomkostninger